Laden Evenementen
Dit event is voorbij.

Update 29/8:  klik voor de laatste informatie voor deelnemers hier.

Het Nederlands Kampioenschap Randmeer wordt dit jaar gezeild op het Heegermeer, samen met de Spanker, Javelin en G2 klasse.

Net als vorig jaar zullen we geen controles op donderdag houden; daardoor spaart ieder een dagje uit. Wel dien je je boot/zeilen op vrijdagmorgen vroeg, ten tijde van je registratie, voor een korte controle aan te bieden. Je wordt hiervoor ingedeeld, zie kopje controles.

Organiserende vereniging en locatie

De organisatie van het NK is in handen van Watersport Vereniging Heeg in samenwerking met de klassenorganisaties.

Watersportvereniging Heeg
Pharshoeke 101
8601 CW Heeg

De wedstrijdorganisatie zal plaatsvinden vanuit het clubhuis van vereniging in de Passantenhaven op de Pharshoeke. Daar dien je je ook op vrijdagochtend te melden voor registratie en ter controle van de boot.

Notice of Race en Sailing Instructions

Download de Notice Of Race (aankondiging) hier.

Download de Sailing Instructions (wedstrijdbepalingen) hier.

Tip: download bovenstaande documenten, print ze uit en neem ze mee naar het NK!

Overnachtingsmogelijkheden

Je kunt tijdens het NK als deelnemer met je eigen tent of camper kamperen (beperkt mogelijk, informeer bij WSH) op het terrein. Daarnaast zijn er overnachtingsmogelijkheden in de directe omgeving.

Het naast gelegen bungalowpark De Pharshoeke biedt Randmeerzeilers die meedoen met het NK een aantrekkelijke korting op de huur van een huisje (meld bij reservering dat je meedoet met het NK te Heeg). Maar er zijn ook overnachtingsmogelijkheden bij Stayokay,  Bedenbrochje, Z’eiland Heegermeer of hotels in de buurt.

Geen apart liggeld

Voor deelnemende wedstrijdboten is het liggeld in de Passantenhaven inbegrepen in het inschrijfgeld en hoeft er niet apart met de havenmeester te worden afgerekend.

Inschrijven voor het NK (is reeds gesloten)

Inschrijven gaat on-line via de ticketshop. Betalen gaat dit jaar direct via iDeal.

De deadline voor inschrijven is zondag 27 augustus.

Je geldige wedstrijdlicentienummer en bemanningslicentienummers dienen te worden opgegeven! Mocht je bemanning nog geen jaarlicentie 2017 hebben, dan is het mogelijk ter plekke bij de registratie een evenementenlicentie aan te schaffen voor het NK. De kosten bedragen € 3,- per persoon.

Registratie

De registratie van de deelnemers vindt plaats op vrijdagochtend 1 september van 08:00 tot 10:00 uur bij het informatiebureau in het clubhuis. Registratie is alleen mogelijk na het tonen van je geldige meetbrief/certificaat. Daarnaast toont de stuurman een geldige wedstrijdlicentie. Bemanningsleden tonen hun bemanningslicentie. Indien je geregistreerd staat bij het Watersportverbond als licentiehouder dan hoef je de wedstrijdlicentie of bemanningslicentie niet te tonen. Je kunt dit vooraf controleren op de website van het Watersportverbond. Houd er rekening mee dat de verantwoordelijk persoon aan boord niet mag worden vervangen tijdens het NK!

Controles

Deelnemers dienen hun Randmeer met zeilen en voorgeschreven uitrusting voor controle aan te bieden bij de RKO klassecontroleur Gérard Vervoort: op vrijdagochtend in de haven. Om drukte op het laatste moment te voorkomen, zal de RKO de Randmeren indelen in tijdsblokken tussen 08.00 en 11.30 uur waarbinnen zij zich moeten melden bij de controleur. De deelnemers zullen tijdig voor 1 september een emailbericht ontvangen in welk tijdsblok zij verwacht worden op vrijdagochtend. Gérard geeft op de RKO website uitleg over de controle en aandachtspunten, klik hier.

Te water laten en trailerstalling

Je kunt je Randmeer gratis te water laten bij de trailerhelling in de Passantenhaven of met de kraan (wel betaald). Je trailer kun je stallen op het trailerterrein. Vergeet de trailer niet ‘op slot’ te zetten en denk aan de verlichtingsbalk, i.v.m. mogelijke diefstal.

Start wedstrijden

Eerste start op vrijdagmiddag is om 12:30 uur. Op zaterdag en zondag wordt om 10:00 u gestart.

Houd er rekening mee dat er kan worden doorgestart; bij een eventuele walpauze kunnen we gezamenlijk lunchen .

Sociaal Programma

Vrijdag 1 september zal na het zeilen een aangeklede RKO-borrel (als NK deelnemer krijg je een aantal drankjes + hapjes van de RKO aangeboden) worden gehouden. We kunnen dan gezellig bijpraten.

Zaterdagavond 2 september is er na het zeilen een gezamenlijk barbecue buffet op de vereniging, samen met de andere klassen. Deze barbecue is kosteloos voor Randmeerzeilers die meedoen met het NK en lid zijn van de RKO. Overige personen betalen voor de barbecue € 15,- per persoon. Na de bbq gaat het avond verder met een gezellige band met live muziek.

Als NK-deelnemers niet lid zijn en zij zich vóór 27 augustus –voor minimaal één jaar- aanmelden als lid via de RKO-site (klik hier voor de link), dan is dit buffet ook voor hen gratis. Opgeven voor de barbecue kan direct via het NK-inschrijfscript op de RKO-site. Als je geen vlees eet, maar bijv. vegetariër bent, laat het dan even apart weten via wedstrijdsecretaris@rko.nl, dan kijken we of we iets anders voor je kunnen maken.

Zondag 3 september: prijsuitreiking, huldiging kampioenen en natuurlijk de tewaterlating van de kampioenen

Kosten voor Deelname NK

Het inschrijfgeld is € 70.- per boot, bij tijdige aanmelding (inclusief barbecuebuffet op zaterdag, gratis voor leden van de RKO die deelnemen aan het NK).

Vragen : Heb je vragen over het NK, stuur dan een email naar nkhelpdesk@rko.nl ,

De RKO wenst je een sportief en succesvol NK 2017 toe!

Derk-Jan Havenaar

Wedstrijdsecretaris Randmeer Klasse Organisatie