Laden Evenementen
Dit event is voorbij.

Update 28/8: Inschrijving gesloten, tijdsindeling zeilcontrole op vrijdagochtend toegevoegd onder kopje controle

Update 17/8: Sailing Instructions toegevoegd en Toelichting op Klassencontrole

NK RANDMEER 2018 (31 aug t/m 3 sept)

 Uiterlijk inschrijven voor dit evenement: voor zondag 26 augustus!

Het Nederlands Kampioenschap Randmeer wordt dit jaar gezeild op de Westeinderplassen samen met de Spanker en Javelin klasse. Net als vorig jaar houden we geen controles op donderdag; daardoor spaart ieder een dagje uit.

Wel dien je je zeilen op vrijdagmorgen vroeg, ten tijde van je registratie, voor een korte controle aan te bieden. Je bent hiervoor ingedeeld, zie onder kopje controles. Kom op tijd en stel de wedstrijdsecretaris en klassencontroleur niet teleur!

Organiserende vereniging en locatie

De organisatie van het NK is in handen van Stichting Westeinder Zeilwedstrijden en uitvalsbasis is WSV Aalsmeer:

Watersportvereniging Aalsmeer
Uiterweg 155
1431 AD Aalsmeer

Daar dien je je ook op vrijdagochtend te melden voor registratie (kan ook donderdagavond al zie NOR) en ter controle van de boot/zeilen (vrijdagochtend zie controles).

Notice of Race en Sailing Instructions downloaden en printen

De Notice of Race is hier alvast beschikbaar om te downloaden en te printen.

De Sailing Instructions vind je hier om te downloaden en te printen

Inschrijven voor het NK

We gebruiken de inschrijvingsmodule van Sportinschrijving.nl. De inschrijver moet een account bezitten of er een aanmaken.
De inschrijving is per 21 juli geopend en gaat via de site van Sportinschrijving.nl klik hier om daar naar toe te gaan. en kies optie inschrijven (u dient wel een account te hebben of aan te maken)
Je kunt hier ook de deelnemers bekijken die zich hebben ingeschreven.

De inschrijver is automatisch de verantwoordelijke persoon aan boord. Deze persoon moet alle wedstrijden aan boord zijn en in bezit zijn van een wedstrijdlicentie! Het mobiele telefoonnummer dat de inschrijver heeft opgegeven bij zijn/haar sportinschrijving account zullen we gebruiken voor de WhatsApp groep die we voor optimale communicatie onder de deelnemers gaan maken. Mocht je niet willen deelnemen aan deze service, laat dat dan middels een mailtje aan de RKO wedstrijdsecretaris weten. (wedstrijdsecretaris@rko.nl)

Mocht je na de inschrijfdeadline toch nog willen inschrijven (wat niet gegarandeerd kan) dan kun je daarvoor per mail een verzoek indienen bij de RKO wedstrijdsecretaris. Deze zal je laten weten of deelname alsnog mogelijk is. Late inschrijvers zal € 15,- extra aan administratiekosten in rekening gebracht worden.

Kosten voor Deelname NK

Het inschrijfgeld is € 95.- per boot, bij tijdige aanmelding voor zondag 26 augustus (dat is inclusief lunch voor de deelnemers op zaterdagmiddag op starteiland en incl. 3 gangendiner op zaterdagavond (gratis voor leden van de RKO die deelnemen aan het NK, niet leden en introducés betalen € 19,50). Zie ook sociaal programma. Deelname aan het NK en sociaal programma is pas definitief nadat je je hebt ingeschreven en hebt betaald. Het inschrijven verplicht tot betalen van de gevraagde kosten.

Overnachtingsmogelijkheden

Op eigen terrein niet of beperkt mogelijk. Zie NOR. Wel kan in de buurt op diverse manieren overnacht worden.

Geen apart liggeld

Voor deelnemende wedstrijdboten is het liggeld in de haven inbegrepen in het inschrijfgeld en hoeft er niet apart met de havenmeester te worden afgerekend.

Registratie

Registratie: donderdagavond 30 augustus van 18:00 tot 20:00 uur of vrijdag 31 augustus van 08:30 tot 11:00 uur.
Registratie is alleen mogelijk na het tonen van een geldige wedstrijdlicentie door de stuurman (of -vrouw). Bemanningsleden tonen hun bemanningslicentie. Indien je geregistreerd staat bij het Watersportverbond als licentiehouder dan hoef je deze licentie niet te tonen. Je kunt dit vooraf controleren op de website van het Watersportverbond. Hou er  rekening mee dat de verantwoordelijk persoon aan boord niet mag worden vervangen tijdens het NK!

Controles

Deelnemers dienen hun Randmeer met zeilen en voorgeschreven uitrusting voor controle aan te bieden bij de RKO klassencontroleur Gérard Vervoort: op vrijdagochtend 31 augustus (indeling vanaf 08 uur tot 1130 uur) in de haven.

Om drukte op het laatste moment te voorkomen, zal de RKO de Randmeren indelen in tijdsblokken tussen 08.00 en 11.30uur waarbinnen zij zich moeten melden bij de controleur. 

KLIK HIER VOOR DE TIJDSINDELING PER RANDMEER VOOR DE VRIJDAGOCHTEND ZEILCONTROLE EN LEES DE INSTRUCTIES

Kom op tijd ! anders sluit je achteraan aan in de rij (alle redenen om niet op tijd te komen hebben we afgelopen jaren al gehoord).

Een algemene toelichting op de klassen-en uitrustingcontroles lees je hier

Te water laten en trailerstalling

Je kunt je Randmeer gratis te water laten bij de trailerhelling in de haven of met de kraan (wel betaald). Je trailer kun je stallen op het trailerterrein. Vergeet de trailer niet ‘op slot’ te zetten en denk aan je verlichtingsbalk, i.v.m.mogelijke diefstal.

Start wedstrijden

Eerste start op vrijdagmiddag is om 12:30 uur. Op zaterdag en zondag wordt om 10:00 u gestart.
Houd er rekening mee dat er wordt doorgestart op vrijdag en zondag. Op zaterdag staat een walpauze gepland op Starteiland inclusief lunch. Zie sociaal programma

Sociaal Programma

Vrijdag 31 augustus of zaterdag 1 september zal na het zeilen een aangeklede borrel worden gehouden (de NK deelnemers krijgen een aantal drankjes van de RKO aangeboden).

Zaterdagmiddag 1 september
Op zaterdagmiddag  is er in het wedstrijdprogramma een pauze gepland om de lunch te genieten op een eiland. Zoals in de Notice of Race is gepubliceerd, is deze lunch inbegrepen in het inschrijfgeld. Het is echter wel noodzakelijk om het aantal deelnemers voor de lunch op te geven. Dit kun je aangeven op het inschrijfformulier van Sportinschrijving. Wie dat wil kan uiteraard zijn eigen meegebrachte lunch op het eiland nuttigen.

Zaterdagavond 1 september (afwijkend tov NOR)

Op zaterdagavond  1 september wordt een 3 gangen diner geserveerd ipv een barbecue zoals in de NOR staat. Het hoofdgerecht zal bestaan uit varkenshaassaté (200gram) buffet met frites en salade. Het voorgerecht zal een uitgeserveerde carpaccio zijn en een toetje is een ijs-dessert. Deelname aan het diner is gratis voor (zeilende) deelnemers die RKO lid zijn en bij inschrijving zijn opgegeven om mee te eten. Geef daarom bij inschrijving aan hoeveel leden van je zeilteam aan dit diner willen deelnemen. Deelnemers die geen RKO lid zijn en introducés betalen voor het diner een bedrag van € 19,50 per persoon. Op dit moment wordt gekeken of er nog een band komt op zaterdagavond of dat er een andere invulling van muziek wordt gegeven.

(NB Het loont dus om als zeilende deelnemer lid te worden van de RKO (minimale periode is  1 jaar) als je dat nog niet bent. Jaarlijkse contributie voor de RKO bedraagt € 20,-.)

Betaling van inschrijfgeld en extra kosten voor diner geschiedt via een directe iDeal link vanuit Sportinschrijving.

Zondag 2 september : prijsuitreiking, huldiging kampioenen en natuurlijk de tewaterlating van de kampioenen.

 

De RKO wenst allen een sportief en succesvol NK 2018 toe!