Laden Evenementen

Op 4, 5 en 6 september zeilen we het Nederlands Kampioenschap op het Heegermeer. Het kampioenschap wordt georganiseerd door de WSH, voor de Randmeerklasse én de Javelins.
Het plan is om net als vorig jaar 3 dagen veel wedstrijden te zeilen,  met walpauzes. Verder streven we naar Gold en Silver races, veel gezelligheid en hopelijk meer deelnemers dan vorig jaar.
Stukjes te schrijven door de nrs. 1 én 8.

Samen met de WSHeeg en Javelin Klasse gaan we er een mooi zeilweekend van maken.
Vanaf nu kun je je inschrijven via sportinschrijving.nl.

Aanvulling 10 augustus 2020:
Het is gebleken dat er problemen zijn bij de ondersteuning van Sportinschrijving.nl wat betreft nieuwe accounts en de functie wachtwoord vergeten bij bestaande accounts. Excuus voor dit ongemak indien het jou treft!

Voor de zeilers die het niet lukt om regulier via sportinschrijving.nl in te schrijven voor het NK hebben we dit alternatieve inschrijvingsformulier beschikbaar gemaakt. Na insturen van een ingevuld formulier krijg je een tikkie met een betalingsverzoek om de inschrijving af te ronden.

Deelnemerslijst actueel

Let op: de inschrijving sluit op 28 augustus.
Lees hier de aankondiging voor het NK. De inschrijving sluit op 28 augustus. De kosten zijn 35,- euro per deelnemende Randmeer.

Wat heb je nodig
Naast je Randmeer, een set zeilen, een meetbrief en voor elk bemanningslid; een zwemvest en een wedstrijdlicentie. Zie voor de licentie (€5,- pp) de webshop van het watersportverbond.
Denk er verder aan dat je een drijvende sleeplijn, hoosvat en peddel aan boord hebt conform de Klassenvoorschriften.

Meedoen is belangrijker dan winnen.
We roepen iedereen op om mee te doen aan deze wedstrijden. Er hebben zich dit jaar veel nieuwe Randmeerzeilers aangemeld als lid van de RKO. Het RKO bestuur zou het leuk vinden als ook nieuwe en/of onervaren Randmeerzeilers mee gaan doen met het NK. Denk dus vooral niet dat je niets te zoeken hebt op het NK als beginnend wedstrijdzeiler.
En voor de nieuwe leden komt er een apart extra klassement, mét leuke prijzen.

Sociaal
Over een sociaal-programma of diner wordt nagedacht. Het is uiteraard sterk afhankelijk van de Corona situatie en de maatregelen van de overheden. Als we iets kunnen/willen doen volgt hierover later meer informatie.

Ligplaats
De uitvalsbasis voor het NK Randmeer is de Passantenhaven in Heeg. Je kunt daar in overleg met de Havenmeester je boot te water laten en je boot hier tijdens het evenement laten liggen. Wil je je Randmeer al eerder brengen dan kun je terecht bij Jachtwerf Heeg. In overleg met de havenmeester en een klein bedrag kun je je boot een week voor het NK brengen en in de haven van de Jachtwerf afmeren. Neem even contact op met Jachtwerf-Heeg om je plannen af te stemmen.

Oefenwedstrijd + Tips & Trics
Kijk hier voor de alle RKO instructie video’s, en ook op Youtube staan informatieve en vooral leuke video’s over de Randmeer.

Breng je je boot al eerder naar Heeg dan willen we op donderdag avond 3 september een oefenwedstrijd organiseren. Hierover later meer bij voldoende interesse.
Geef je daarvoor bijtijds HIER op.

Het NK samengevat:

  • Drie dagen zeilen, drie tot vier wedstrijden per dag
  • Voor iedere Randmeerzeiler en elk niveau toegankelijk
  • Up-Down baan met spi-reach rak, ca 60 minuten zeilen per wedstrijd
  • Laatste dag splitsen in Gold & Silver
  • Vrijdag om 11.00 uur starten,
  • Zondag rond 15.00 uur de laatste wedstrijd en zo snel mogelijk daarna de prijsuitreiking.