Het RKO-bestuur nodigt alle Randmeerzeilers van harte uit om deel te nemen aan de wedstrijden voor het Nederlands Kampioenschap Randmeer 2019 die gehouden zullen worden van vrijdag 6 september t/m zondag 8 september op de Loosdrechtse Plassen onder organisatie van GWV De Vrijbuiter.

Sommige zaken zijn als vanouds, zoals een driedaags evenement met een zeilersborrel op vrijdag, een gezamenlijk diner op zaterdag en de prijsuitreiking op zondag.
Een aantal andere zaken doen we dit jaar net even anders, zoals:

  • We zijn tijdens dit NK de enige klasse, met dus een korte wachttijd tussen de wedstrijden tot gevolg.
  • We varen een op- en neerbaan met een spreader bij de bovenboei en een gate als onderboei.
  • De RKO heeft aan de wedstrijdleider aangegeven dat we veel willen zeilen, snel doorstarten, wedstrijden met minimaal drie kruisrakken, en indien enigszins mogelijk een walpauze halverwege de dag.
  • Er zal geen algemene meting plaatsvinden. Op vrijdag zal van een vijftal boten de uitrusting op een aantal (vooraf gepubliceerde) punten gecontroleerd gaan worden. Deze vijf boten worden middels loting geselecteerd. Geconstateerde afwijkingen worden aan de protestcommissie gemeld. De protestcommissie zal dan een passende straf toebedelen. Dat kan bij een ernstige overtreding een DSQ zijn, maar ook een waarschuwing en/of een scoringstraf van een aantal plekken behoren tot de mogelijkheden.
  • Zondag (de laatste dag) wordt het veld gesplitst in een gold en een silver klasse. De verdeling wordt gemaakt op de helft van de resultatenlijst die op dat moment geldt. We imiteren hiermee een stuk van de Olympische formule van Medal Races op deze laatste wedstrijddag. Alleen hebben wij ook prijzen voor de silver class en vaart de silver class ook op de laatste dag zijn eigen wedstrijden. Voorwaarde is wel dat er totaal meer dan 20 boten meedoen.

Vanaf heden is de inschrijving gesloten via Sportinschrijving.nl. Wil je alsnog deelnemen, neem dan contact op met Folkert Attema via: wedstrijdsecretaris@rko.nl

Inschrijfgeld bedraagt per boot € 95,-, waarin is inbegrepen een driegangendiner op zaterdagavond voor deelnemende RKO-leden.

De kosten voor deelname aan het diner voor niet-RKO-leden en introducées bedragen € 17,50 per persoon. Een Indisch buffet zal deel uitmaken van het diner. Voor een vegetarisch alternatief zal gezorgd worden. Geef bij de inschrijving aan hoeveel personen in uw team/groep vegetarisch willen eten.

Zie de Notice of Race en de Wedstrijdbepalingen voor alle details aangaande de wedstrijden.