Yes, eindelijk mogen we weer wedstrijd varen!! Het Nederlands Kampioenschap gaat door. Lees hier alles over het NK in Heeg op 4, 5 en 6 september.
Samen met de WSHeeg en Javelin Klasse gaan we er een mooi zeilweekend van maken.
Vanaf nu kun je je inschrijven via sportinschrijving.nl. Lees hier de aankondiging voor het NK. De inschrijving sluit op 28 augustus. De kosten zijn 35,- euro per deelnemende Randmeer.

aanvulling d.d. 10 augustus 2020:
Het is gebleken dat er problemen zijn bij de ondersteuning van Sportinschrijving.nl wat betreft nieuwe accounts en de functie wachtwoord vergeten bij bestaande accounts. Excuus voor dit ongemak indien het jou treft!

Voor de zeilers die het niet lukt om regulier via sportinschrijving.nl in te schrijven voor het NK hebben we dit alternatieve inschrijvingsformulier beschikbaar gemaakt. Na insturen van een ingevuld formulier krijg je een tikkie met een betalingsverzoek om de inschrijving af te ronden.

Wat heb je nodig
Naast je Randmeer, een set zeilen, een meetbrief en voor elk bemanningslid een zwemvest en een wedstrijdlicentie. Zie voor de licentie (€ 5,- pp) de webshop van het watersportverbond.
Denk er verder aan dat je een drijvende sleeplijn, hoosvat en peddel aan boord hebt conform de Klassenvoorschriften.

Meedoen is belangrijker dan winnen.
We roepen iedereen op om mee te doen aan deze wedstrijden. Er hebben zich dit jaar veel nieuwe Randmeerzeilers aangemeld als lid van de RKO. Het RKO bestuur zou het leuk vinden als ook nieuwe en/of onervaren Randmeerzeilers mee gaan doen met het NK. Denk dus vooral niet dat je als beginnend wedstrijdzeiler niets te zoeken hebt op het NK.
En voor de nieuwe leden komt er een apart extra klassement, mét leuke prijzen.

Sociaal
Over een sociaal programma of diner wordt nagedacht. Het is uiteraard sterk afhankelijk van de Corona situatie en de maatregelen van de overheden. Als we iets kunnen/willen doen volgt hierover later meer informatie.

Ligplaats
De uitvalsbasis voor het NK Randmeer is de Passantenhaven in Heeg. Je kunt daar in overleg met de Havenmeester je boot te water laten en je boot hier tijdens het evenement laten liggen. Wil je je Randmeer al eerder brengen dan kun je terecht bij Jachtwerf Heeg. In overleg met de havenmeester en voor een klein bedrag kun je je boot een week voor het NK brengen en in de haven van de Jachtwerf afmeren. Neem even contact op met Jachtwerf-Heeg om je plannen af te stemmen.

Oefenwedstrijd + Tips & Trics
Kijk hier voor de alle RKO instructie video’s, en ook op Youtube staan informatieve en vooral leuke video’s over de Randmeer.

Breng je je boot al eerder naar Heeg dan willen we op donderdag avond 3 september een oefenwedstrijd organiseren. Hierover later meer bij voldoende interesse.
Geef je daarvoor bijtijds HIER op.

Het NK samengevat:

  • Drie dagen zeilen, drie tot vier wedstrijden per dag
  • Voor iedere Randmeerzeiler en elk niveau toegankelijk
  • Up-Down baan met spi-reach rak, ca 60 minuten zeilen per wedstrijd
  • Laatste dag splitsen in Gold & Silver
  • Vrijdag om 11.00 uur starten,
  • Zondag rond 15.00 uur de laatste wedstrijd en zo snel mogelijk daarna de prijsuitreiking.

Meedoen
Waarom zou je meedoen aan het NK? Moet je hiervoor een ervaren wedstrijdzeiler zijn? We vroegen het aan vijf Randmeerzeilers:

Marijke en Machtelt Eggink, Jant Tine Zijlstra  (1111):

Wij kijken ernaar uit om weer mee te kunnen doen aan de grotere evenementen in september, natuurlijk voor het zeilen maar zeker ook voor de gezelligheid er omheen. Wij varen nu een paar jaar mee met de Randmeer wedstrijden, o.a. een aantal keren Sneekweek en Vrijbuiterweekend meegedaan. Dit jaar hebben we alleen nog de Woensdagavondwedstrijden in Loosdrecht gevaren. Dit wordt ons eerste NK, we hopen dat er veel boten mee doen en dat we wat leuke concurrentie erbij krijgen. We vinden het ook super leuk om met de boot op de trailer naar een andere plek te gaan en daar te varen. Vooral als dat in Friesland is, en al helemaal in Heech. Wij hebben er heel veel zin in!

Bart van Roessel (670):
“Wij doen mee met het NK omdat we het leuk vinden met vrienden en bekenden wedstrijden te varen waar techniek en tactiek belangrijk zijn. Na de wedstrijden genieten we graag van een biertje met onze zeilvrienden. Op een NK maak je veel starts en vaar je op een overzichtelijke baan, dit maakt het leuk voor iedereen en voor elk niveau.”

Evelien van Leeuwen (1122):
“Het NK is een gaaf evenement omdat je in drie dagen veel wedstrijden vaart. Het zeilen is erg gezellig en in drie dagen kun je enorm veel leren. Zeker na een seizoen waarin weinig is gevaren, kijk ik ernaar uit om weer op het water te zijn en alle Randmeerzeilers te ontmoeten.”