Per 29-8-2019 is de inschrijving via internet (sportinschrijving.nl) conform de Notice of Race gesloten.
18 boten zijn ingeschreven. Dat betekent dit jaar geen splitsing van de vloot in Gold en Silver. We varen het hele evenement in één vloot.

Klik hier voor de deelnemerslijst.

Als je vergeten bent in te schrijven of ‘last minute’ toch in de gelegenheid bent om mee te doen, neem dan contact op met wedstrijdsecretaris Folkert Attema via: wedstrijdsecretaris@rko.nl
We zullen proberen om iedereen die wil, mee te laten zeilen.

Dit zijn de hoofdpunten van de editie 2019:

  • Een driedaags evenement met een zeilersborrel op vrijdag, een gezamenlijk diner op zaterdag en de prijsuitreiking op zondag.
  • We zijn tijdens dit NK de enige klasse, met dus een korte wachttijd tussen de wedstrijden tot gevolg.
  • We varen een op- en neerbaan met een spreader bij de bovenboei en een gate als onderboei.
  • De RKO heeft aan de wedstrijdleider aangegeven dat we veel willen zeilen, snel doorstarten, wedstrijden met minimaal drie kruisrakken, en indien enigszins mogelijk een walpauze halverwege de dag.
  • Er zal geen algemene meting plaatsvinden. Op vrijdag zal van een vijftal boten de uitrusting op een aantal (vooraf gepubliceerde) punten gecontroleerd gaan worden. Deze vijf boten worden middels loting geselecteerd. Geconstateerde afwijkingen worden aan de protestcommissie gemeld. De protestcommissie zal dan een passende straf toebedelen. Dat kan bij een ernstige overtreding een DSQ zijn, maar ook een waarschuwing en/of een scoringstraf van een aantal plekken behoren tot de mogelijkheden.

De appgroep voor de deelnemers gaat op 29-8-2019 geactiveerd worden. Daarin kunnen we onderling informatie uitwisselen en foto’s delen.