Verslag van winterwedstrijd 2 op Reeuwijk, 9 december 2018.

Wind, dat stond er in de voorspelling, veel wind! Langzamerhand nam de hoeveelheid voorspelde wind in de aanloop naar de tweede winterwedstrijd van dit seizoen wat af, maar de vlagen bleven prominent aanwezig. In de aanloop van dit evenement veel twijfel onder het comité en de deelnemers, zal het doorgaan… of toch niet.

Daarom ook in de WhatsApp groep de nodige discussies over het wel en niet gaan, het uitwisselen van bemanning en zo voort. En ook de ultieme tip van Bertel Kolthof: “In vlagen even op het randje zitten.” Uiteindelijk waren er 10 boten aan de start. Deels met hun eigen team en soms met wat extra aangemonsterde versterking.

Voor een aantal andere mensen was het juist meer een uitdaging. Als je een gloednieuwe Randmeer hebt wil je die natuurlijk gebruiken ook! Zodoende konden we voor het eerst kennis maken met Peter Kuijs en zijn gloednieuwe 1135. Ook de 1133 van Mathijs en de recent van eigenaar gewisselde 258 waren van de partij.

Als je sinds kort een nieuwe boot hebt, dan wil je daarmee ook hard varen. De 258 liet zich tijdens de wedstrijden op Kralingen al goed zien, maar Ronald en Arjan hebben de aanknop nu echt gevonden. Soeverein zeilden ze – terwijl de mast (Proctor, voor de kenners) alle kanten op boog – met twee eerste plekken naar de overwinning. Gefeliciteerd!

Daarachter maakten de twee boten van de Braassem er een onderlinge strijd van door met een gelijk aantal punten te eindigen. Wel haakten een paar boten af, waardoor er in de laatste wedstrijd wat minder punten te verdelen waren.

Komende zondag – 16 december – is er voor iedereen die het uitwaaien gemist heeft een nieuwe kans. Dan gaan we de eerste winterwedstrijd inhalen, storm, ijs en ander snertweer wederom dienende.

Verslag van Lukas van der Heeden, RM1030