Elk jaar met Pinksteren organiseert de CNFT, de Club Nautique Francais de Tegel in Berlijn aan de Tegeler See, een internationale 24 uurs wedstrijd. Daar doen ca. 12 Randmeren aan mee, die worden bemand door Duitsers, Fransen, Amerikanen en Britten.

Er is dus een Randmeer gemeenschap in Berlijn, en daarmee is de Randmeer klasse een internationale klasse!!

En er is meer: naast de Pinksterregatta worden er ook Randmeer kampioenschappen georganiseerd, in september door Segelclub Nixe, eveneens aan de Tegeler See.

De Pinksterwedstrijden vinden plaats volgens een uniek concept: de regatta begint zaterdag 19 mei om 14 uur en duurt tot Pinksterzondag 14 uur.

Alain Guigonis, de voorzitter van de Club Nautique Francais de Tegel, heet alle Nederlandse Randmeerzeilers die willen deelnemen aan de 24-uurs regatta, van harte welkom.

De CNFT kan alle faciliteiten bieden: kamperen met camper, caravan dan wel tent. Zeilers kunnen ook overnachten in het Bootshaus van onze andere buren (in 4- en 6-persoonskamers). Boten te water laten is ook geen probleem: er is een helling en een kraan.

Een film van de 24 uurs Pinksterwedstrijd van 2017 is hier te bekijken.

 

Informatie over alle Randmeeractiviteiten  in Berlijn is te verkrijgen via Linda van der Wal. Zij kan ook helpen bij het zoeken naar overnachtingen ed.
Linda van der Wal
Öffentlichkeitsarbeit
Tegeler Segelclub e.V.
E-mail: linda.vanderwal@t-online.de
Mobiel: +49 160 7807664