Doodstil………….

Gekscherend zegt Bertel ‘s ochtends in het voorbijgaan “Ligt er nou alweer ijs ??” en ja, daar lijkt het inderdaad wel op. Het hele meer ligt er bij als een spiegel.
Nadat de olie op het startschip weer is bijgevuld en wij alvast maar zijn gaan varen, wordt de eerste wedstrijd van de laatste wedstrijddag in deze winterserie gestart.

De strijd ligt open

Doordat de 219 (Tiemen Winkel en Cyril Minnema) en zijn bemanning niet aanwezig kunnen zijn en zij de favoriet zijn voor een nieuw thuis voor Knut (de felbegeerde Winterwedstrijdtrofee), ligt op deze laatste dag de strijd om Knut weer helemaal open. Met drie gegadigden voor de eindoverwinning: de 633 (Chris ten Hoopen), 1090 (Jaap de Vries) en 463 (Dennis Bos en de zijnen).

Wedstrijd 1
Na een fenomenale start als eerste de bovenboei bereikt! Hoera!
Nu nog zien vast te houden. Voor de wind lukt dat maar ternauwernood en in het tweede kruisrak komt Wouter met Lucas voorbij. Na een zenuwslopend en tergend langzaam voordewinds rak laten we alleen de 1030 ertussen! Een mooie tweede plaats als resultaat.

Tussen de middag hebben Suzanna en Jim van de bar weer een heerlijke lunch met soep en hamburgers verzorgd, super bedankt voor jullie goede zorgen! Wij kijken alweer uit naar Pasen!

Fred van de wedstrijdleiding ziet tussen de middag de wind helemaal wegvallen en besluit om tot twee uur te wachten op wind. Als die dan nog niet is aangewakkerd gaan de boeien voor de Paashaaswedstrijden er vast in.

Wedstrijd 2

Wij besluiten weer te gaan varen en voelen de wind wat opkomen… en … er wordt weer gestart!! Goed gespot, Fred! Nu hebben we nog steeds kans op Knut!
Iets minder goed van start als de ochtend (de 1090 had wat moeite met het bepalen van de draaicirkel van de Randmeer), maar toch weer als “best of the rest” bij de eerste boei. Deze ronde is de 633 onnavolgbaar en liggen de kansen op Knut alweer helemaal open.

Wedstrijd 3

In de laatste en alles beslissende race geeft de 1090 de doodsteek. Wij kiezen, zoals bij de eerste twee ronden, de stuurboordkant. De wind wakkert wat aan en komt iets gedraaid op het meer. We moeten veel afvallen en besluiten overstag te gaan…………fout!!………….. we varen een windwak (leermomentje) binnen. De 1090 koos daarentegen de bakboordkant vanuit het pin-end, kreeg de wat gedraaide wind in de zeilen en vaart uiteindelijk zo naar de overwinning!

De 1090 heeft de eindoverwinning en Knut binnengehaald!!
Van harte gefeliciteerd Paul en Jaap!! (we zijn wel een beetje jaloers)

Bedankt aan iedereen die deze winterserie mee heeft helpen organiseren. Het was weer erg gezellig en competitief! Tot de volgende serie!!

Dennis Bos, Maarten Witmaar (alias Bert de Jong) en Simon Witmaar
Team Blackjack, RM463

Zie hier de uitslag.