Eind vorig jaar heeft het RKO bestuur een enquête verspreid onder de leden. Belangrijkste aanleiding hiervoor was het gebrek aan belangstelling voor het georganiseerde toerevenement. We wilden weten waarom daarvoor zo weinig enthousiasme was. Inmiddels is er al een aardige respons, zowel van wedstrijd- als toerzeilers. Mocht je de enquête nog niet ingevuld hebben, dat kan nog steeds.
Wat zijn de belangrijkste conclusies die we al kunnen trekken?

Ja, er is belangstelling voor een toerevenement (60%) en dan bij voorkeur voor een tweedaags programma. Zo’n evenement zou dan bij voorkeur moeten plaatsvinden in de maanden juni of september. Friesland is een gewilde locatie, ook zijn velen te porren voor een Waddentocht . Het vervoer naar een locatie hoeft geen probleem te zijn, want driekwart van de respondenten heeft beschikking over een trailer. Velen zijn enthousiast voor een toertocht of puzzeltoertocht en ook willen velen tips en tricks uitwisselen.

De website van de RKO wordt gewaardeerd door de leden, wel is er behoefte is aan meer informatie op de site. Over toerzeilen, vakantieverslagen, klustips, etc. De nieuwsbrief we regelmatig sturen wordt goed gelezen, maar de Facebookpagina wordt nog weinig bezocht. Wat vinden leden het leukste van de RKO? Veel voorkomende antwoorden op die vraag zijn: het contact met andere zeilers bij evenementen, het jaarboek, het aangesloten zijn bij “de Randmeerclub” en het uitwisselen van ervaringen.

Wil ook jij nog je mening geven? Dat kan nog via deze link. Het bestuur gaat het komende jaar met de resultaten van de enquête aan de slag.