De Paashaaswedstrijden bij gastheer Elfhoeven zijn dit jaar verzeild met zeer veel wind: minstens 5 beaufort met dikke vlagen.

Zaterdagmorgen zijn er twee potjes gevaren. Alle rescues waren vol in actie. Er sloegen veel  boten om en een groot aantal boten zijn niet gefinisht. Jaap en Chris scheurden hun grootzeil en moesten opgeven. De middagwedstrijden werden door de wedstrijdleider afgelast. De wedstrijdleider, Pieter Lanser, liep  deze dag stage voor zijn erkenning als wedstrijdleider. Hij nam de juiste beslissing. Zelf zeilde ik met een gelegenheidsbemanning en dan merk je pas echt dat je met deze harde wind niet goed op elkaar bent ingespeeld. Bovendien was ik in mineur omdat vlak voor de wedstrijd mijn telefoon met allerlei pasjes in het water was gevallen. Geen excuus voor mijn resultaat, maar toch…

Zondagmorgen weer twee potjes gevaren en na de lunch nog één wedstrijd. Het waren wederom wedstrijden met zeer harde wind, met terechte winnaars Cor Visser en Jeroen Kooi. Op de tweede plaats Tiemen Winkel met zijn team. En op een zeer verdiende derde plaats Koen Kooren en Leonie Wijnsema.

Wedstrijdzeilen bij en georganiseerd door WV Elfhoeven is een genoegen. De mensen zijn daar altijd erg vriendelijk en behulpzaam. Bovendien wordt daar een uitstekende lunch geserveerd.

Wat er gebeurde met mijn telefoon wil ik jullie niet onthouden.

Telefoon in de rijst...

Telefoon doet het weer...

Voordat ik in de boot stapte heb ik mijn telefoon in mijn binnenzak gedaan.
Echter niet goed genoeg opgeborgen want toen ik mij voorover bukte, een plons en hij lag in het water.
Wat een ergernis. Een aantal weken geleden heeft een zakkenroller mijn telefoon met rijbewijs en pasjes gestolen. Alles was net weer in orde.  En nu dit.
Met een schepnet en magneet gezocht maar niet gevonden. We zijn toen eerst gaan zeilen maar ik had goed de pest in.
Wat te doen, te water?  Op mijn vraag zei Berend-Kees dat hij thuis nog een wetsuit had.

Hoewel het niet te verwachten is dat je in de blubber en de veengrond met troep op de bodem ook maar enige kans van slagen zou hebben, wilde ik het toch proberen. Zwemmen is nooit mijn hobby geweest maar toch…  Wetsuit aangetrokken, droogpak erover heen, duikbril opgezet en te water.

Ik zakte meteen diep in de blubber. Ik liet de lucht uit het droogpak ontsnappen en vroeg me af of ik met mijn handen bij de bodem kon komen. Na enige aarzeling dook ik naar beneden. Kon ik de bodem wel raken? Ik stak mijn hand uit en ….voelde mijn telefoon. Snel weer met de telefoon naar boven. Het toegestroomde publiek was evenals ikzelf hoogst verbaasd. De telefoon brandde nog. Batterij en simkaart eruit en droog gemaakt. De rest in een zak met rijst gelegd die ik van de bardames kreeg. De telefoon heeft nog 48 uur in een bak met rijst gelegen. Daarna heb ik hem in  elkaar gezet en hij werkt weer als vanouds.

Paashaaswedstrijden Reeuwijk,
Henk Plaatje

Foto’s gemaakt tijdens dit evenement door Pieter Lanser

Punten houden rekening met 1  aftrekwedstrijd:

No Zeilno Naam Punten 1 2 3 4 5
1 1069 Cor Visser, Jeroen Kooi 5,0 1 (2) 1 1 2
2 219 Tiemen Winkel, Derk Jan Havenaar, Cyril Minnema 6,0 (2) 1 2 2 1
3 781 Koen Kooren, Leonie Wijnsema 17,0 4 5 3 5 (dns)
4 1052 Henk Plaatje, Berend-Kees van Loo, Anne den Blaauwen 19,0 5 6 4 4 (dns)
5 682 Roeland Driessen, Vincent Höppener, Peter Stoker 21,0 6 4 5 6 (dns)
6 895 Alex Nederlof, Arthur Nederlof 22,0 3 3 (dns) 3 dns
7 900 Jan WillemJanse, Rick van Dijk 42,0 (dns) dns dns dns 3
8 1090 Jaap de Vries, Chris ten Hoopen 52,0 (dns) dns dns dns dns
8 600 Hans Guldemond, Ron van Beek 52,0 (dns) dns dns dns dns
8 839 Frans-Wouter van Alphen, Silke van Alphen 52,0 (dns) dns dns dns dns
8 1001 Jet Woudstra, Jan van den Berg 52,0 (dns) dns dns dns dns
8 1057 Martin Meister, Annemiek Pierrot 52,0 (dns) dns dns dns dns