Als er iets duidelijk is geworden tijdens de Padodag, dan is het dat de vaders met Randmeren hun dochters niet hebben opgevoed!

Voor de tweede maal in successie werd op tweede Pinksterdag de Padodag georganiseerd door de GWV Elfhoeven in Reeuwijk. Tien vaders met hun dochter(s) en/of schoondochter hadden ingeschreven voor dit bijzondere treffen. De teams werden ontvangen op het zonnige terras van Elfhoeven waar het programma en wedstrijdbijzonderheden werden vermeld door organisator Chris ten Hoopen en wedstrijdleider Fred Jacobs. ’s Morgens drie potjes fleetracen, vaders met dochter(s) in de boot en ’s middags de vaders tegen de dochters teamracen.

Er stond een pittige windkracht  4 soms 5 Bft. Dit speelde de teams, die regelmatig samen varen, in de kaart. Zo waren de Overbeekjes, Dankertjes en Van Dammetjes in de voorste regionen te vinden terwijl de De Witjes, Janse tjes  en Wijnsema-tjes de achterhoede dekten.

In de uitnodiging stond dat er volgens het harmoniemodel gestreden zou worden, niet dus. Er werd gestreden met het mes aan dek en er werd geen millimeter weggegeven. Tot hun eigen verbazing gingen Nico, Cindy en Celine er met de winst vandoor. Dat de teams aan elkaar gewaagd waren valt op te maken uit de uitslagenlijst.

Na de lunch, waar Susanne en Jim (vrijwillige cateraars) iets heel bijzonders van hadden gemaakt dat geënt was op deze dag, gingen Cindy Overbeeke en Hanneke ten Hoopen aan de slag  de teams en de boten in te delen en de start- en wedstrijdprocedure te bepalen. Nadat de regels waren uitgelegd konden de teams aan de bak.

Alle deelnemers renden, na het nuttigen van een borrel, de dochters water, via de glijbaan, waar Bertel Kolthof een minuut op vast kwam te zitten, naar de boten. Een boot van de vaders was gekaapt en een andere met een gregoriaanse knoop vastgelegd. De dochters waren weg, de vaders in wanorde, ontluistering en verbijstering achterlatend.  Hilarisch om te zien dat zes grote kerels in een boot sprongen en vervolgens weer aanlegden. Nico gilde om een mes om zijn boot desnoods maar los te snijden. Even later realiseerde hij zich dat er twee einden aan een lijn zitten en de andere kant los kon knopen.  Na de wisseling van de bemanning hebben de vaders nog een poging gewaagd de dochters “weg te brengen” maar ook dat mislukte. Als geslagen honden en in opperste vertwijfeling werden de boten afgetuigd. De dochters hadden gewonnen en laten zien dat de oogappeltjes zich als bolletjes prikkeldraad kunnen gedragen!

Hoe toepasselijk was het dat de vaders het liedje “op een mooie Pinksterdag”  zongen voor hun dochters tijdens de aftersail. Voor alle deelnemers was er een flesje bier “ Blonde snol” en het team Overbeeke ging met de zilveren bekers naar huis nadat ze deze hadden leeggedronken.

Dank aan de wedstrijdleiding en catering die er weer iets bijzonders van hebben gemaakt.

Ik ga nadenken waar het fout is gegaan met de opvoeding.

Chris ten Hoopen – 633

 

1026 Nico, Celine en Cindy Overbeeke 7 pnt 1
718 Fred, Milou Dankers 8 pnt 2
1075 Wim, Floor, Anne van Dam 9 pnt 3
645 Michiel, Wieke Rutgers 10 pnt 4
633 Chris, Hanneke, Anne ten Hoopen 13 pnt 5
350 Bertel, Roos Kolthof 20 pnt 6
399 Nico, Vivian, Camilla Wirdum 20 pnt 7
781 Hans Tanneke, Leonie Wijnsema 22 pnt 8
900 Jan Willem, Vera Janse 26 pnt 9
348 Hans, Margot, Ivonne de Wit 30 pnt 10