Met pijn in het hard heeft het RKO-bestuur vandaag besloten om het geplande NK2020 te annuleren. Reden is uiteraard gelegen in de COVID-19 ontwikkeling in ons land. Het werd erg lastig, zo niet onmogelijk om te voldoen aan alle preventieve maatregelen. De wedstrijden op het water zijn nog wel te doen. Maar op de wal lopen we tegen onoplosbare problemen op. Een groot probleem is dat het clubhuis van WSHeeg niet open is tijdens het evenement. Het restaurant (het Sylhus) en de kleedkamers blijven gesloten. Dat betekent bijvoorbeeld dat we tussen de wedstrijden door geen koffie kunnen drinken, geen broodje kunnen eten en niet kunnen schuilen bij regen.

Alles op een rijtje zettend heeft het RKO-bestuur geconcludeerd dat we door de huidige omstandigheden niet in staat zijn om een evenement te realiseren waarbij zowel de deelnemers als de vrijwilligers plezier kunnen hebben. We hebben er alles aan gedaan om een leuk NK te organiseren, de omstandigheden maken dit helaas onmogelijk.

Alles op een rijtje zettend zijn we na overleg met WSHeeg en de Javelin Klasse Organisatie vandaag unaniem tot de conclusie gekomen om te annuleren. Helaas, we hadden ons enorm op deze wedstrijden verheugd, en gezien het aantal aanmeldingen zijn we daarin niet alleen. Wij zijn overigens niet de enige klasse die haar NK in het water ziet vallen: ook de Pampus, Regenboog, Vrijheid en Valk hebben recentelijk besloten tot annuleren van hun NK’s.

De kosten van inschrijving gaan we aan iedereen retourneren.

Graag ontmoeten we jullie op een ander moment weer op het water om een wedstrijdje te zeilen.

Voor nu: blijf gezond en probeer Corona niet je humeur te laten verpesten.

 

Namens het RKO bestuur,
Fred Dankers