Trainingsweekend 2019 in Grou

In het weekend van 13 en 14 april vindt in het Friese Grou het RKO Trainingsweekend plaats, traditioneel de opening van het Randmeer zeilseizoen. De training is leuk en nuttig voor zowel beginnende als ervaren (wedstrijd-) zeilers.

Randmeercracks Piet Hogewerf en Ralph Wijbenga (RM673 – Apekop) hebben de organisatie van het weekend op zich genomen en verwachten er een zeer leerzaam, leuk en spetterend weekend van te maken.

Het weekend start op vrijdagavond 12 april en is volledig verzorgd. Er is gedacht aan overnachting, ontbijt en diner in het Marit Bouwmeester Zeilcentrum aan het water in Grou.

De zeiltechnische instructie en training komt van niemand minder dan 9 maal Nederlands kampioen Valkzeilen Menno Huisman. Hij wordt ondersteund door de NK Randmeer en Sneekweek winnaar van 2018 Folkert Attema (RM1122) en door de enthousiaste Randmeercracks Piet en Ralph.

Zaterdag zal in het teken staan van gedetailleerde oefeningen en instructie. Zondag wordt de geoefende stof in praktijk gebracht in sprintwedstrijden, die worden begeleid vanaf het startschip van de lokale WSV.

Het gedetailleerde programma zal later worden gepubliceerd en ook de inschrijflink komt spoedig online (let op VOL=VOL).