Het was even zoeken naar de ingang van WSV De Spiegel. Maar aan het einde van een smal pad ligt een prachtige haven met een gezellig clubhuis. Opvallend was het enthousiasme van de vrijwilligers bij de botenkraan, achter de bar en het wedstrijdcomité.

Voor de Randmeerzeilers  zijn de sprintwedstrijden een nieuw concept en daardoor blijkbaar niet direct aantrekkelijk. Mathijs van de Griendt wist door zijn tomeloze doorzettingsvermogen beide dagen 6 boten aan de start te krijgen, waarbij de 1030 en de 1026 slechts 1 dag zeilden.

De wedstrijden duurden circa 15 minuten. Na de finishes werd  direct, met tussenpozen van 3 minuten, opnieuw gestart.  Omdat er slechts 3 boten samen startten is de tactiek anders dan in een groot veld. In het begin was dit even vreemd maar het wende snel.

Dag 1 werd gezeild met een windkracht 3-4. Blijkbaar goede omstandigheden voor het team 1030 dat 5 van de 6 wedstrijden wist te winnen. 

Omdat er voor dag 2 meer wind voorspeld was kwam er op een paar boten een 3e man bij.  De realiteit was iets anders; het woei dag 2 juist minder maar de handjes van de 3e man waren toch wel handig om alle boothandelingen snel uit te voeren.

Het lage aantal boten per start bleek  geen garantie voor geen aanvaringen. De  718 en 1029 staakten de laatste race vanwege een incident op de startlijn. Mijns inziens zijn alle deelnemers super positief verrast door het dynamische spel.

Rob Stavenuiter, RM 1029