Het NK in Heeg

De plannen om het NK op 4, 5, 6 september te zeilen zijn inmiddels heel concreet. De Notice of race is goedgekeurd door het Watersportverbond en de coronarichtlijnen laten het toe om een zeilevenement te organiseren. We hopen er samen met de WSHeeg en Javelin Klasse een mooi zeilfeest van te maken voor alle Randmeerzeilers, en een nieuwe Nederlands Kampioen te kunnen aanwijzen!

We delen het wedstrijdwater met de Javelinklasse, die gaat starten vóór de Randmeren en na de eerste boei een eigen loop op de baan krijgt. Na twee dagen zeilen splitst de Randmeervloot zich in twee velden om op de laatste wedstrijddag finalewedstrijden te zeilen in zowel een gold- als een silverfleet. Daardoor wordt het ook voor beginnende wedstrijdzeilers een uitdaging om mee te doen.

De NOR is inmiddels hier te vinden. Het is nog onduidelijk in hoeverre er een sociaal programma georganiseerd kan worden en in welke vorm de uitrustingcontroles gaan plaatsvinden. Hou hiervoor de website in de gaten.

Inschrijven
Iedereen kan meedoen, het NK 2020 wordt gaaf voor zowel de ervaren als de beginnende wedstrijdzeiler. Meedoen? We houden de ontwikkelingen in de gaten en nemen begin augustus een Go/No-go beslissing. Bij een Go gaat de inschrijving open via RKO.nl en kan worden ingeschreven tot 28 augustus.


Verder op de Wedstrijdagenda:

Naast het NK staan er nog een aantal mooie evenementen op de agenda. Hou daarvoor de website goed in de gaten.

  • 25 en 26 Juli; Wedstrijdweekend open zeilboten Giesbeek
  • 12 en 13 september: Loosdrecht Najaarsweekend 13 september, georganiseerd door Het Witte Huis.
  • 26 en 27 september: Loosdrechtweekend, voorheen de HoutskoolCup. Georganiseerd door de drie wedstrijdgevende Verenigingen op Loosdrecht. Inschrijving verloopt via de KWVL.
  • 28 november: Kralingen Boterletter.