Al vroeg is het gezellig druk op het Elfhoeven terrein.  Veel zeilers, allemaal zin in een mooie zeildag. De eerste zondag van 2019! Voorspelling: windje 2 a 3 Bft, graadje of 7 en droog.

Na een kop koffie met de beste wensen voor het nieuwe jaar vaart de vloot van 20 schepen naar de startlijn, die er weer goed in ligt.
De eerste wedstrijd begint spannend. Omdat de bovenboei vlak naast het eiland ligt is het belangrijk om in de wind te blijven. Ook voor de wind moet je goed blijven sturen! Na 2 ronden, finish voor het clubhuis. Valk 43 nummer 1, een goed begin.
We starten direct door, Valk 500 is iedereen te slim af en gaat als eerste om de boventon. Hoewel we breed voor de wind over de plas gaan komen we allemaal weer vlak bij elkaar bij de benedenboei. Vier Randmeren kunnen de achterstand op de 500 weer inlopen, toch knap, zeker als je weet dat de Randmeer spi 19,5 m2 is en die van de Valk 14,5 m2…

De lunch is voortreffelijk georganiseerd, gezellig praten met lekkere soep, broodjes en iets te drinken.

Om 13.30 uur: start 3: Het is dringen op de lijn voor een goede plek, echt spannend, Randmeer 1090, 1030 en Valk 43 liggen lang nek aan nek en het wordt een fotofinish.
Na de vierde pot, snel de boten opruimen, lekker wat drinken voordat de dagprijzen uitgereikt worden: een mooi setje super sterretjes.

Een mooie zeildag, ik heb ervan genoten.
Wotse Heins,
Valk 43

(Zie hier meer foto’s)