Best RKO lid,
In november 2019 hebben we een Nieuwsbrief rondgestuurd, de zevende van dit jaar! Hierin werd aandacht gevraagd voor de voorbereiding van de evenementenkalender van het komend zeilseizoen 2020. Deze zal worden besproken en nader worden ingevuld op de komende Algemene Ledenvergadering, op 12 januari 2020. Daarbij een oproep om een enquête in te vullen, naar de belangstelling voor een aantal nog nader te bepalen evenementen. Het organiseren van die evenementen kost veel inspanning en tijd. We doen dat graag, maar als er geen belangstelling voor blijkt te zijn beginnen we daar natuurlijk niet aan.
Veel leden hebben we enquête nog niet ingevuld. Bij deze roepen we je op dat alsnog te doen, zie de link.
En zet 12 januari in je agenda!!

 

Hieronder de tekst van Nieuwsbrief nr. 7:

Ter voorbereiding van de komende Algemene Ledenvergadering, op 12 januari 2020, wordt hard gewerkt aan het samenstellen van de Evenementenkalender voor het nieuwe zeilseizoen.
Daarop staan vanzelfsprekend de vaste onderdelen, zoals o.a. de Voorjaarswedstrijden, het Vrijbuiterweekend en het Nederlands Kampioenschap.

Daarnaast willen we ook andere evenementen organiseren, zoals een opstapdag, waarop Randmeerzeilers kennis kunnen maken met andere Randmeerzeilers en hun boten. Jachtwerf Heeg organiseert in 2020 eind maart of begin april zijn Open Weekend. Als RKO kunnen we daarbij aanhaken en een paar wedstrijdboten in de haven leggen. RKO leden bieden we aan om een rondje (mee) te zeilen. Daarnaast delen ervaren Randmeerzeilers hun kennis over techniek, uitrusting, zeiltrim etc.  Deze dag is speciaal gericht op de RKO toerzeilers die meer willen weten over de mogelijkheden van hun boot.

Ook willen we vanzelfsprekend in het voorjaar van 2020 weer een trainingsdag of -weekend organiseren. Leuk voor zeilers die kennis willen maken met wedstrijdzeilen. Maar ook nuttig en leuk voor ervarener wedstrijdzeilers die aan het begin van het seizoen weer vertrouwd willen raken met hun boot en bemanning. De locatie willen we aanpassen aan wat de RKO leden aangeven als voorkeur.

We hebben plannen voor Sprintwedstrijden. In 2018 zijn die georganiseerd op de Spiegelplas. De deelnemers waren reuze enthousiast. Hoe leuk zou het zijn om die in 2020 weer te realiseren!! We denken aan een weekend in juni of eind september. Sprintwedstrijden zijn korte potjes van maximaal 15 minuten. Je vaart in poules van vier boten waarvan de samenstelling per wedstrijd wisselt. Je vaart minimaal tien potjes op een dag. Kort, Intensief, spannend en leerzaam.

En wat vind je van een toerzeilevenement? Leuk voor toerzeilers én voor wedstrijdzeilers die eens willen varen zonder de druk van het willen winnen en op plekken waar ze anders nooit komen. Bijvoorbeeld een tocht in Zeeland in het najaar.

Wij zijn enthousiast over deze plannen en organiseren die graag. Maar het realiseren kost veel tijd en energie. Daarom vragen we jouw inbreng. Vul ajb onze enquête in zodat wij een idee krijgen wat jij en de andere  RKO leden zouden willen. Wij gaan ons richten op de evenementen die in de enquête voldoende respons verkrijgen.
Klik hier om naar de enquête te gaan. Deze link blijft beschikbaar tot 20 december 2020.

Op de Algemene Ledenvergadering (save the date: 12 januari 2020) zullen we de resultaten van de enquête bespreken en de evenementen kalender voor 2020 presenteren. Hopelijk zien we je dan.