De winterwedstrijden op Reeuwijk seizoen 2018-2019 zijn zondag 14 april onder ideale omstandigheden afgesloten, zonnig, eerst wat fris, aanvankelijk wat weinig wind, maar uiteindelijk een prima zeildag.

De winterwedstrijden zijn onder wisselende omstandigheden gevaren. Niet het ijs dat er een enkele zondag niet gevaren werd, maar het was de wind die soms roet in het eten gooide. Eén dag werd het afgelast en de volgende zondag erop alsnog gevaren onder omstandigheden die de wedstrijdorganisatoren deed huiveren vanwege de af en toe wel onstuimige wind. Op 10 maart was er geen twijfel, thuisblijven en andere dingen doen.

Wouter van der Gronden en Lukas van Heerden zijn de winnaars overall van deze winterserie. Overtuigend en stabiel zeilden zij de 1030 keer op keer naar de voorste gelederen en lieten de rest van de deelnemers de spiegel zien. Verder was het aantal deelnemers gemiddeld stabiel , er werden drie tot zes wedstrijden op een dag gevaren en de catering was weer top geregeld.

De laatste dag werd de meevarende jeugd in het zonnetje gezet. Stan heeft alle keren met zijn vader de Gummiebeer (rubberen rescue) bemand en nooit over kou geklaagd. Maartje had de vorige keer een plantje gewonnen en dit op het grafje van haar – helaas te vroeg overleden – poes Puk geplaatst. Wilbert mocht de laatste dag met opa Wouter en ome Lukas mee en stelde de eindzege veilig. Knut, de wisseltrofee in de vorm van een grote knuffelijsbeer, mocht Wilbert in ontvangst nemen. Knut slaapt nu bij Wilbert en is maandag jl. aan de klasgenoten getoond met een ijzingwekkend verhaal erbij. Het winterzeilen bij Elfhoeven doet er alles aan om de jeugd te winnen voor de sport en onze Randmeerklasse.

Dank aan de vele vrijwilligers die dit allemaal weer mogelijk hebben gemaakt.

Chris ten Hoopen, Wedstrijdcommissaris Elfhoeven

De einduitslag:
1. Wouter van der Gronden met de  1030
2. Ronald Willemsteijn met de 258
3. Jaap de Vries met de 1090

(Op de foto’s: Stan in de rubber en kleinzoon Wilbert bij de prijsuitreiking)