Achttien zogenaamde Meetbriefhouders woonden afgelopen donderdag 21 maart de TVE bij, de Technische Vergadering van Eigenaren van Randmeren, op het kantoor van het Watersportverbond in Utrecht.
Of het aan de degelijke voorbereiding lag door het RKO bestuur, aan het adequate voorzitterschap van Jacob Miedema van de Technische Commissie van het Verbond, aan de saaie locatie in de betonnen kolos van “DeWeerelt van Sport” of aan de tegelijkertijd gespeelde kwalificatiewedstrijd van Oranje tegen Wit-Rusland voor het EK voetbal in 2020…, bij alle voorstellen gingen in meerderheid de groene stembriefjes enthousiast omhoog.
Daarmee zijn alle wijzigingsvoorstellen van de Klassenvoorschriften reglementair aangenomen, die met publicatie op de site┬á van het Verbond – toegezegd is binnen twee weken – van kracht zullen zijn. Mooi op tijd dus voor het wedstrijdseizoen 2019.
Deze wijzigingsvoorstellen zijn een eerste aanzet om te proberen het proces van vergrijzing van de klasse tegen te gaan, in de hoop dat onze mooie boot een hippere uitstraling krijgt en aantrekkelijker wordt voor jonge zeilers.