Op 7 en 8 oktober vinden bij de GWV De Vrijbuiter te Loosdrecht de jaarlijkse Primus Inter Pares wedstrijden plaats. De onderlinge strijd tussen de Kampioenen van 2017 in de diverse eenheidsklassen. Op zaterdag staan er 3 wedstrijden gepland en op zondag 2 wedstrijden en een afsluitende medalrace. De medalrace telt 2x keer mee voor het eindklassement. De strijd zal daarmee tot en met de laatste wedstrijd uiterst spannend zijn!
De winnaar behaalt de titel: Kampioen der Kampioenen ofwel ‘De beste onder zijn gelijken!’

Onze kampioen Rob Stavenuiter is zich reeds aan het opmaken voor deze prestigieuze strijd. Hij zal de strijd aanbinden met cracks als: Thijs Kort, Jeroen de Groot, Hette van der Zwaag, Mark Neeleman, Menno Huisman, Tom Otte en Klaas ’t Hoen. Naar verwachting zullen circa 15 deelnemers, allen Nederlands kampioenen in hun klasse, gaan strijden in de ter beschikking gestelde wedstrijd 16m2-en om uit te maken wie de eretitel Primus Inter Pares 2017, oftewel de Kampioen der Kampioenen 2017, op zijn (haar) naam mag schrijven en aan de lange erelijst mag worden toegevoegd.
Randmeer zeilers en RKO leden zijn van harte welkom om dit unieke evenement bij te wonen en Rob te komen aanmoedigen. De eerste start is gepland op zaterdag om 11 uur en op zondag om 10 uur.
Meer informatie over de PIP en haar deelnemers kunt u vinden op de facebookpagina en de website van GWV De Vrijbuiter (onder onder Wedstrijden – PIP 2017).
De prijsuitreiking vindt plaats op zondag door Harry Wagemakers, plaatsvervangend voorzitter van het Watersportverbond.